Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Uitdagend en innovatief -

Uitdagend en innovatief

bouwen solliciteer vandaag

Rik verteltVerpleegkundige

Daarom werk ik bij Vierstroom Zorg Thuis

“Van nature ben ik aardig technisch en geïnteresseerd in digitalisering van de zorg. Ik was daarom op zoek naar een functie, waarbij ik dit kon combineren met mijn vak als verpleegkundige. Die heb ik bij Vierstroom Zorg Thuis gevonden.

In het begin werkte ik deels in de wijk en deels aan het project VirtueleThuiszorg (Slimme Zorg). Inmiddels zit ik voor 100% op het innovatieproject. Het doel is om de zorg beter, makkelijker en efficiënter te maken. En ik merk dat de meeste cliënten, en hun mantelzorgers, er blij mee zijn. Met digitale hulpmiddelen kunnen familieleden online meekijken of het goed gaat. En het helpt mensen met dementie bij hun dagelijkse structuur. Daarnaast dragen hulpmiddelen bij aan meer veiligheid. De MPA (Mobiele Personen Alarmering) met valdetector bijvoorbeeld, geeft mensen een veilig gevoel. Ze weten: als ik val, maakt de valdetector automatisch alarm en komt er iemand.

Anders naar zorg kijken

In de toekomst zullen we gewoon meer werk met minder handen moeten doen. Een deel van de oplossing zit in digitaliseren. Het leuke vind ik dat het je uitdaagt om anders naar de zorg te kijken. Je bent dagelijks aan het klinisch redeneren. Gelijktijdig vraag je jezelf af hoe je digitale hulpmiddelen kunt inzetten om de zorgvraag beter te beantwoorden. Want, de zorgvraag van de cliënt staat altijd centraal. Niet het hulpmiddel an sich. In dit verbeterproces lever ik graag een bijdrage, gelukkig stimuleert Vierstroom Zorg Thuis dit ook echt.

Vol vertrouwen

Innovatie was bij mijn vorige werkgever nog geen prioriteit. Daar was de werksfeer ook gewoon minder leuk. Hier werkt de organisatie er hard aan dat iedereen zich gehoord voelt. Laatst zei ik voor de grap in een werkoverleg, dat het vakgebied data-analyse & business-intelligence misschien wel mijn volgende stap is. Na afloop kwam de manager naar me toe. Hij vroeg of ik aan kon geven wat ik daarvoor nodig had en hoe ik dat zag. Je wordt dus niet alleen gehoord, maar ook uitgedaagd om daar zelf mee aan de slag te gaan. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Gerelateerde vacatures