Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Bij mensen over de vloer komen om hulp te bieden -

Bij mensen over de vloer komen om hulp te bieden

bouwen solliciteer vandaag

Bij mensen over de vloer komen en de juiste hulp bieden

Helga verteltVerpleegkundige

Helga Lieshout werkt al 23 jaar bij Vierstroom Zorg Thuis. In deze periode heeft ze met veel plezier op verschillende plekken gewerkt, van verzorging tot thuisbegeleiding door de hele regio. Sinds 2013 is Helga onderdeel van wijkteam Schoonhoven Noord. “Het leuke aan wijkteams is dat je binnen de kaders van Vierstroom je eigen toko draait. In combinatie met bij mensen over de vloer komen, zowel bij ouderen als jongeren. Dat is wat ik leuk vind!”

Teamrollen
Bij Vierstroom Zorg Thuis verdelen we verantwoordelijkheden binnen het team. Samen met een collega heb ik eerst de teamzaken opgepakt. Heel leuk om te doen, maar ik had de ambitie om planner te worden. Dat is dan ook gelukt. Planning is en blijft een leuke uitdaging: een beetje knutselen en stoeien met de routes en het rooster. Daarnaast is het een uitdaging omdat je er 3 petten bij op hebt: de planner, de zorgverlener en de collega met verwachtingen en dat komt natuurlijk niet altijd overeen. Gelukkig lukt dat altijd in goed overleg met collega’s. Het doel is vooral om de planning van cliënten stabieler te maken. Toen ik dat grotendeels onder controle had, dacht ik: wat nu?!

Opleiding
In gesprek met een collega kwam de functie verpleegkundige ter sprake. Er was alle vertrouwen dat ik dat kon, maar er is ook een opleiding nodig. Valt dat wel in te passen? In overleg met de praktijkcoach zijn alle vraagtekens opgehelderd en toen dacht ik: dat ga ik doen! Nu zijn we 2 jaar verder en ben ik met het laatste deel bezig. Het huiswerk is soms wel pittig. Daar moet je echt een dag voor gaan zitten en soms nog een dag. De examens volgen straks in de vorm van gedragsobservaties met verantwoordingsverslagen. Dan gaan we weer verder zien wat er daarna op mijn pad komt.

Heel divers
Mijn werkdag begint vaak vroeg, omdat ik het fijn vind om eerst even rustig aan te doen start ik graag vanuit huis maar ik kan ook vanuit ons kantoor starten en eerst koffie drinken met collega’s. Vervolgens spring ik op de fiets naar cliënten. Het werk is heel divers en kan bestaan uit iemand douchen, medicatie toedienen, katheter of stoma wisselen of helpen met steunkousen. De grootste groep is wel 70 plus, maar we hebben ook cliënten vanaf een jaar of 40. De ene client moet je echt een beetje afremmen, waar de ander juist motivatie nodig heeft. Belangrijk is dat de client zelf bepaalt hoe hij/zij de zorg wil inrichten. Daarbij geef je uiteraard goede voorlichting en adviezen, maar uiteindelijk beslist de client.

Samenwerking
Er was ooit een casus waar ik langs moest komen om iemand te helpen met wassen en aankleden. Ondersteuning was gewenst zodat meneer zijn energie beter over de dag kon verdelen, toen ik daar kwam verscheen hij keurig in pak aan de deur, en bleek mijn hulp die ochtend niet meer nodig. Echter in het weekend dat erop volgde had meneer plots wonden op zijn benen en weer een paar dagen is hij op de grond aangetroffen. Ik vind het dan belangrijk om zelf zoveel mogelijk deze client te bezoeken zodat je een helder beeld van de casus kan krijgen en de juiste zorg kan gaan inzetten. We haakten hier op in door contact te leggen met de huisarts, ergotherapeut, de wondverpleegkundige en de kinderen waardoor de situatie binnen een week gelukkig weer stabiliseerde. Dan heb je iemand echt kunnen helpen om weer veilig thuis wonen. De samenwerking met andere zorgverleners en mantelzorgers is dus heel erg belangrijk.

Met een lach en een traan
De meest bijzondere zorgherinnering is aan een excentriek ouder stel met een huis vol spullen. Eerst had alleen de man ondersteuning nodig, maar kort daarna kreeg de vrouw te horen dat ze ernstig ziek was. Toen heb ik een periode 2 zware cliënten in 1 huis geholpen. Op een moment ging het niet meer en werden er spoedplekken in het verpleeghuis geregeld. Mevrouw wilde eerst thuis blijven wonen, maar kwam al snel tot de conclusie dat dat echt niet meer ging. Ook al doe ik het niet gauw, daar ben ik nog een paar keer op bezoek geweest. Bijzondere mensen waren dit en ik zal ze nooit meer vergeten. Uiteindelijk heeft mevrouw euthanasie gepleegd en overleed meneer vlak daarna. Dat blijft verdrietig, maar ik ben blij dat ik ze kon helpen zolang mogelijk samen thuis te kunnen wonen.

Gerelateerde vacatures

Verpleegkundige niveau 4 Waddinxveen Noord

MBO Diploma

In Waddinxveen werken we in 3 wijkteams, waarin we steeds meer als 1 groot en sterk team door heel Waddinxveen fungeren. We willen de wijkzorg vernieuwen en verbeteren, maar tegelijkertijd voor iedereen toegankelijk houden. Bijvoorbeeld door het inzetten van Slimme Zorg hulpmiddelen. Verder richten wij ons op de zelfredzaamheid en preventieve zorg bij cliënten. We kijken niet alleen vanuit de hulpvraag, maar zorgen allemaal vanuit ons hart. Jij bent als Verpleegkundige de generalist in de wijk: je signaleert, observeert en handelt. Daarnaast heb je je eigen Evv-cliënten, kun je teamrollen vervullen en projecten oppakken. Een tevreden cliënt en het bieden van de beste zorg, dat is waar jij energie van krijgt. Kom mee!


Jouw werk “in de wijk”

In onze teams zijn we constant bezig met het bewegen naar zelfredzaamheid waardoor cliënten niet langer in zorg zijn dan nodig is en we zo een continue wisseling in cliënten hebben. Zorgvragen omvatten naast de verpleegtechnische handelingen, persoonlijke hygiëne, het aanreiken van medicijnen, wondzorg en psychische problematiek en soms ook oncologische huisbezoeken. Je hebt contact met huisartsen, apotheken en andere zorginstellingen. Je ondersteunt de wijkverpleegkundige o.a. met het opstellen van zorgplannen en voeren van intakes. Door deze ondersteunende werkzaamheden op kantoor is het mogelijk om een groter contract aan te gaan omdat je naast je werkzaamheden in de wijk dus extra uren op kantoor werkzaam bent. Als Verpleegkundige kun je ook de rol van jobcoach invullen en zo onze zorgprofessionals van de toekomst begeleiden. 


Naast de verzorging en verpleging bij mensen aan huis, kijk je verder mee in de situatie op het gebied van preventie met daarbij de inzet van Virtuele Thuiszorg. Speelt er een complexe casus of heb je hulp nodig? Je collega’s staan altijd voor je klaar. We nemen de tijd om je in te werken, zodat je goed voorbereid en ingewerkt zelfstandig op pad kan. We luisteren naar elkaar en zijn benaderbaar.


Afgelopen maand zijn we in Waddinxveen gestart met het project 'Planning = Realisatie'. We introduceren hiermee een andere werkwijze van de verantwoording van de zorgtijd van onze zorgprofessionals. Dit vermindert enerzijds de administratieve last in de wijkverpleging zodat er meer tijd vrij komt voor de cliënten en onze collega’s minder regeldruk ervaren. Anderzijds maken we met dit project een professionaliseringsslag in de wijk waarbij het uitgangspunt is dat wij doelgerichte, kwalitatief goede en passende zorgverlening bieden. Want dát is werken bij Vierstroom Zorg Thuis.


Regio Waddinxveen/ Boskoop
16 - 36 uur

Verzorgende 3IG / Verpleegkundige niv. 4 Haastrecht-Vlist

MBO Diploma

De mooie natuur, de rivieren, de boerderijen in Haastrecht en Vlist geven afwisseling en rust tijdens het fietsen of rijden. De cliënten en collega`s zijn open en vriendelijk, Dat maakt het werk extra fijn. We kunnen op elkaar bouwen! We gaan uitdagingen niet uit de weg en leren nog dagelijks bij. Wij zoeken aanpakkers en meedenkers, zowel Verzorgenden 3IG als ook Verpleegkundigen niv. 4, om ons team uit te breiden. Je kunt alle routes heerlijk fietsen op je e-bike van Vierstroom Zorg Thuis!Jouw werk “in de wijk”

Wij zijn zelfsturend binnen de kaders van onze organisatie, waarbij eigen inbreng mogelijk en daarmee zéker ook wenselijk is. Je hebt Evv-cliënten waarvoor jij verantwoordelijk bent en verschillende teamrollen die je kunt vervullen. Met elkaar bieden we kwaliteit en deze kwaliteit proberen we altijd te verhogen door bijvoorbeeld het inzetten van Slimme Zorg. Met behulp van slimme hulpmiddelen willen wij de zorg toegankelijk houden voor iedereen zodat onze cliënten veilig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ons wijkteam bestaat uit 17 collega's. We hebben 3 leerlingen en een stagiair. Het is een fijn team en ieder heeft zijn kwaliteiten die we graag uitvergroten en tot haar recht laten komen. Met elkaar gaan wij voor cliëntgerichte zorg en kwaliteit. Graag willen wij ons team uitbreiden met een extra collega’s, zowel Verzorgenden 3IG als ook Verpleegkundigen niv. 4.     


Met het team bieden we zorg aan cliënten door heel Haastrecht en de Vlist. Wij bieden ondersteuning in de ADL, maar ook verpleegtechnische handelingen, zorg aan cliënten met dementie en palliatieve/terminale zorg. Op het gebied van verpleegtechnische vaardigheden kun je te maken krijgen met voedingspompen bij sondevoeding, wondzorg, stomazorg, injecteren, VAC therapie en CAD zorg. Je kunt bij ons team een middagdienst op kantoor aan je ochtenddienst koppelen waardoor je een langere dienst creëert. Je kunt dan op kantoor werken aan je EVV-taken, overleggen met familie en/of andere disciplines. Bovendien kun je als verpleegkundige niveau 4 startgesprekken voeren bij nieuwe cliënten of andere ondersteuning bieden aan de Wijkverpleegkundige. Wij werken veel samen met andere zorgdisciplines zoals huisartsen, POH huisartsen, apothekers, Casemanagers Dementie, ziekenhuizen en andere disciplines. Daarnaast hebben wij veel en nauw contact met de mantelzorgers van onze cliënten en kijken we mee in de thuissituatie op het gebied van preventie met daarbij de eventuele inzet van Slimme Zorg hulpmiddelen.


Vanuit Vierstroom Zorg Thuis krijg je alle kansen om jezelf via opleidingen te ontwikkelen als mens én zorgprofessional. Onze collega’s vinden we erg belangrijk. Er zijn korte lijnen, we luisteren naar elkaar en je voelt je gewaardeerd. Iedereen doet- denkt- en telt mee! Daarnaast zijn we bezig met de zorg van de toekomst; we zetten de juiste technologieën en innovaties in en denken actief mee over verbeteringen in de wijkverpleging.


Regio Vlist
16 - 32 uur

Verzorgende 3IG / Verpleegkundige niv. 4 Alphen aan den Rijn

MBO Diploma

Werken in een leuk team met ambitie dat gedreven is om innovaties toe te passen? Dat kan in Alphen aan den Rijn! Met elkaar gaan wij voor clientgerichte zorg en kwaliteit. Wij zoeken aanpakkers, zowel Verzorgenden 3IG als ook Verpleegkundigen niv. 4, om ons team uit te breiden. Nieuwe collega’s die alleen avonddiensten willen werken nodigen wij ook van harte uit om te reageren. Wij gaan graag met jou in gesprek over je starttijd (dit kan vanaf 17.00 of 18.00 of 19.00) en het aantal uren dat je in de avonden beschikbaar bent.


Jouw werk “in de wijk”

Wij zijn zelfsturend binnen de kaders van onze organisatie, waarbij eigen inbreng mogelijk en daarmee zéker ook wenselijk is. Je hebt Evv-cliënten waarvoor jij verantwoordelijk bent en verschillende teamrollen die je kunt vervullen. Met elkaar bieden we kwaliteit en deze kwaliteit proberen we altijd te verhogen door bijvoorbeeld het inzetten van Slimme Zorg. Met behulp van slimme hulpmiddelen willen wij de zorg toegankelijk houden voor iedereen zodat onze cliënten veilig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ons wijkteam bestaat uit 16 vaste collega's en een leerling en wij hebben altijd een stagiaire in ons wijkteam. Graag willen wij ons team uitbreiden met een extra collega’s, zowel Verzorgenden 3IG als ook Verpleegkundigen niv. 4.


Met het team bieden we zorg aan cliënten door heel Alphen aan den Rijn. Wij bieden ondersteuning in de ADL, maar ook verpleegtechnische handelingen, zorg aan cliënten met dementie en palliatieve/terminale zorg. Op het gebied van verpleegtechnische vaardigheden kun je te maken krijgen met voedingspompen bij sondevoeding, wondzorg, stomazorg, injecteren, VAC therapie en CAD zorg. Je kunt bij ons team een middagdienst op kantoor aan je ochtenddienst koppelen waardoor je een langere dienst creëert. Je kunt dan op kantoor werken aan je EVV-taken, overleggen met familie en/of andere disciplines. Bovendien kun je als verpleegkundige niveau 4 startgesprekken voeren bij nieuwe cliënten of andere ondersteuning bieden aan de Wijkverpleegkundige. Wij werken veel samen met andere zorgdisciplines zoals huisartsen, POH huisartsen, apothekers, Casemanagers Dementie, ziekenhuizen en andere disciplines. Daarnaast hebben wij veel en nauw contact met de mantelzorgers van onze cliënten en kijken we mee in de thuissituatie op het gebied van preventie met daarbij de eventuele inzet van Slimme Zorg hulpmiddelen.


Vanuit Vierstroom Zorg Thuis krijg je alle kansen om jezelf via opleidingen te ontwikkelen als mens én zorgprofessional. Onze collega’s vinden we erg belangrijk. Er zijn korte lijnen, we luisteren naar elkaar en je voelt je gewaardeerd. Iedereen doet- denkt- en telt mee! Daarnaast zijn we bezig met de zorg van de toekomst; we zetten de juiste technologieën en innovaties in en denken actief mee over verbeteringen in de wijkverpleging.


Regio Alphen a/d Rijn
16 - 32 uur