Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Bij mensen over de vloer komen om hulp te bieden -

Bij mensen over de vloer komen om hulp te bieden

bouwen solliciteer vandaag

Bij mensen over de vloer komen en de juiste hulp bieden

Helga verteltVerpleegkundige

Helga Lieshout werkt al 23 jaar bij Vierstroom Zorg Thuis. In deze periode heeft ze met veel plezier op verschillende plekken gewerkt, van verzorging tot thuisbegeleiding door de hele regio. Sinds 2013 is Helga onderdeel van wijkteam Schoonhoven Noord. “Het leuke aan wijkteams is dat je binnen de kaders van Vierstroom je eigen toko draait. In combinatie met bij mensen over de vloer komen, zowel bij ouderen als jongeren. Dat is wat ik leuk vind!”

Teamrollen
Bij Vierstroom Zorg Thuis verdelen we verantwoordelijkheden binnen het team. Samen met een collega heb ik eerst de teamzaken opgepakt. Heel leuk om te doen, maar ik had de ambitie om planner te worden. Dat is dan ook gelukt. Planning is en blijft een leuke uitdaging: een beetje knutselen en stoeien met de routes en het rooster. Daarnaast is het een uitdaging omdat je er 3 petten bij op hebt: de planner, de zorgverlener en de collega met verwachtingen en dat komt natuurlijk niet altijd overeen. Gelukkig lukt dat altijd in goed overleg met collega’s. Het doel is vooral om de planning van cliënten stabieler te maken. Toen ik dat grotendeels onder controle had, dacht ik: wat nu?!

Opleiding
In gesprek met een collega kwam de functie verpleegkundige ter sprake. Er was alle vertrouwen dat ik dat kon, maar er is ook een opleiding nodig. Valt dat wel in te passen? In overleg met de praktijkcoach zijn alle vraagtekens opgehelderd en toen dacht ik: dat ga ik doen! Nu zijn we 2 jaar verder en ben ik met het laatste deel bezig. Het huiswerk is soms wel pittig. Daar moet je echt een dag voor gaan zitten en soms nog een dag. De examens volgen straks in de vorm van gedragsobservaties met verantwoordingsverslagen. Dan gaan we weer verder zien wat er daarna op mijn pad komt.

Heel divers
Mijn werkdag begint vaak vroeg, omdat ik het fijn vind om eerst even rustig aan te doen start ik graag vanuit huis maar ik kan ook vanuit ons kantoor starten en eerst koffie drinken met collega’s. Vervolgens spring ik op de fiets naar cliënten. Het werk is heel divers en kan bestaan uit iemand douchen, medicatie toedienen, katheter of stoma wisselen of helpen met steunkousen. De grootste groep is wel 70 plus, maar we hebben ook cliënten vanaf een jaar of 40. De ene client moet je echt een beetje afremmen, waar de ander juist motivatie nodig heeft. Belangrijk is dat de client zelf bepaalt hoe hij/zij de zorg wil inrichten. Daarbij geef je uiteraard goede voorlichting en adviezen, maar uiteindelijk beslist de client.

Samenwerking
Er was ooit een casus waar ik langs moest komen om iemand te helpen met wassen en aankleden. Ondersteuning was gewenst zodat meneer zijn energie beter over de dag kon verdelen, toen ik daar kwam verscheen hij keurig in pak aan de deur, en bleek mijn hulp die ochtend niet meer nodig. Echter in het weekend dat erop volgde had meneer plots wonden op zijn benen en weer een paar dagen is hij op de grond aangetroffen. Ik vind het dan belangrijk om zelf zoveel mogelijk deze client te bezoeken zodat je een helder beeld van de casus kan krijgen en de juiste zorg kan gaan inzetten. We haakten hier op in door contact te leggen met de huisarts, ergotherapeut, de wondverpleegkundige en de kinderen waardoor de situatie binnen een week gelukkig weer stabiliseerde. Dan heb je iemand echt kunnen helpen om weer veilig thuis wonen. De samenwerking met andere zorgverleners en mantelzorgers is dus heel erg belangrijk.

Met een lach en een traan
De meest bijzondere zorgherinnering is aan een excentriek ouder stel met een huis vol spullen. Eerst had alleen de man ondersteuning nodig, maar kort daarna kreeg de vrouw te horen dat ze ernstig ziek was. Toen heb ik een periode 2 zware cliënten in 1 huis geholpen. Op een moment ging het niet meer en werden er spoedplekken in het verpleeghuis geregeld. Mevrouw wilde eerst thuis blijven wonen, maar kwam al snel tot de conclusie dat dat echt niet meer ging. Ook al doe ik het niet gauw, daar ben ik nog een paar keer op bezoek geweest. Bijzondere mensen waren dit en ik zal ze nooit meer vergeten. Uiteindelijk heeft mevrouw euthanasie gepleegd en overleed meneer vlak daarna. Dat blijft verdrietig, maar ik ben blij dat ik ze kon helpen zolang mogelijk samen thuis te kunnen wonen.

Gerelateerde vacatures

Verzorgende 3IG / Verpleegkundige niv. 4 Bleiswijk

MBO Diploma

Met het team verzorgen we cliënten in Bleiswijk. Er zijn 2 wijkteams in Bleiswijk actief die intensief en heel fijn met elkaar samen werken. Alle routes kun je heerlijk met de e-bike van Vierstroom Zorg Thuis fietsen! Onze wijkzorg omvat diverse zorgvragen zoals verpleegtechnische handelingen, persoonlijke hygiëne, het aanreiken van medicijnen, wondzorg en psychische problematiek. In ons team zijn we constant bezig met het bewegen naar zelfredzaamheid waardoor cliënten niet langer in zorg zijn dan nodig is en we zo een continue wisseling in cliënten hebben. Je hebt contact met huisartsen, apotheken, ergotherapeuten, welzijnsorganisaties van de gemeente, ouderen adviseurs en andere zorginstellingen. Dit contact is goed en de samenwerking fijn. Naast de verzorging en verpleging bij mensen aan huis kijk je verder mee in de situatie op het gebied van preventie met daarbij de inzet van Virtuele Thuiszorg.


Jouw werk “in de wijk”

In ons enthousiaste zelfsturende team doe je als verzorgende of verpleegkundige actief mee en bouwen we samen aan de toekomst van ons team. Je hebt Evv-cliënten waarvoor jij verantwoordelijk bent, teamrollen die je (in overleg) kunt vervullen en er zijn diverse (innovatie)projecten die je op kunt pakken. Ons team bestaat uit 10 enthousiaste collega’s. Ook al werk je individueel, je staat er nooit alleen voor. Speelt er een complexe casus of heb je hulp nodig? Je collega’s staan altijd voor je klaar. We nemen de tijd om je in te werken, zodat je goed voorbereid en ingewerkt zelfstandig op pad kan. We luisteren naar elkaar en zijn benaderbaar. Daarnaast vinden het leuk en belangrijk om tijd met elkaar door te brengen en plannen meerdere keren per jaar een activiteit en/of een etentje met elkaar.

Vanuit Vierstroom Zorg Thuis krijg je alle kansen om jezelf via opleidingen te ontwikkelen als mens én zorgprofessional. Onze collega’s vinden we erg belangrijk. Er zijn korte lijnen, we luisteren naar elkaar en je voelt je gewaardeerd. Iedereen doet- denkt- en telt mee! Daarnaast zijn we bezig met de zorg van de toekomst; we zetten de juiste technologieën en innovaties in en denken actief mee over verbeteringen in de wijkverpleging.


Regio Lansingerland
16 - 32 uur

Verzorgende 3IG / Verpleegkundige niv. 4 Krimpen aan de Lek

MBO Diploma

Met het team verzorgen we cliënten in het leuke dorp Krimpen aan de Lek. Alle routes kun je heerlijk met de e-bike van Vierstroom Zorg Thuis fietsen! Onze wijkzorg is voornamelijk gericht op ouderenzorg en omvat diverse zorgvragen zoals verpleegtechnische handelingen, persoonlijke hygiëne, het aanreiken van medicijnen, wondzorg en psychische problematiek. In ons team zijn we constant bezig met het bewegen naar zelfredzaamheid waardoor cliënten niet langer in zorg zijn dan nodig is en we zo een continue wisseling in cliënten hebben. Je hebt contact met huisartsen, apotheken en andere zorginstellingen. Dit contact is goed en de samenwerking is fijn. Naast de verpleging bij mensen aan huis kijk je verder mee in de situatie op het gebied van preventie met daarbij de inzet van Virtuele Thuiszorg. In Krimpen aan de Lek maakt bijna 50% van de cliënten gebruik van Slimme Zorg!

Wijkteam Krimpen aan de Lek wil graag uitbreiden met verzorgenden IG-niveau 3 en verpleegkundigen niv. 4 voor 16 tot 32 uur, alle uren zijn bespreekbaar. 


Jouw werk “in de wijk”

In ons enthousiaste zelfsturende team doe je als verzorgende of verpleegkundige actief mee en bouwen we samen aan de toekomst van ons team. Je hebt Evv-cliënten waarvoor jij verantwoordelijk bent, teamrollen die je (in overleg) kunt vervullen en er zijn diverse (innovatie)projecten die je op kunt pakken. Ons team bestaat uit 10 enthousiaste collega’s, We vinden het leuk en ook belangrijk om tijd met elkaar door te brengen. Daarom lunchen we bijvoorbeeld eens per 6 weken altijd met elkaar vóór het teamoverleg. Wij hebben echt aandacht voor elkaar en wij plannen meerdere keren per jaar een activiteit en een etentje met elkaar.

Zorgvragen variëren van persoonlijke hygiëne, het aanreiken van medicijnen, wondzorg tot psychische problematiek. Scholing behoort tot de mogelijkheden. Je hebt contact met huisartsenpraktijken, apotheken en andere netwerkpartners. Dit contact is goed en de samenwerking is fijn.  Naast de verzorging bij mensen aan huis kijk je verder mee in de situatie op het gebied van preventie met daarbij de inzet van Virtuele Thuiszorg. Speelt er een complexe casus of heb je hulp nodig? Je collega’s staan altijd voor je klaar. We nemen de tijd om je in te werken, zodat je goed voorbereid en ingewerkt zelfstandig op pad kan. We luisteren naar elkaar en zijn benaderbaar.


Vanuit Vierstroom Zorg Thuis krijg je alle kansen om jezelf via opleidingen te ontwikkelen als mens én zorgprofessional. Onze collega’s vinden we erg belangrijk. Er zijn korte lijnen, we luisteren naar elkaar en je voelt je gewaardeerd. Iedereen doet- denkt- en telt mee! Daarnaast zijn we bezig met de zorg van de toekomst; we zetten de juiste technologieën en innovaties in en denken actief mee over verbeteringen in de wijkverpleging.


Regio Ouderkerk a/d IJssel/ Lekkerkerk / Krimpen a/d Lek
16 - 32 uur

Verzorgende 3IG / Verpleegkundige niv. 4 Reeuwijk

MBO Diploma


Werken in een klein en betrokken team, het verzorgen van diverse cliënten en tegelijk fietsen door een prachtig natuurgebied? Dit kan in Team Reeuwijk! Wij willen graag uitbreiden met meerdere verzorgenden IG-niveau 3 en verpleegkundigen-niveau 4 voor 16 tot 32 uur. Kom mee werken in het plassengebied waar we dagelijks ook bezig zijn met innovaties en slimme zorg.Jouw werk “in de wijk”

Team Reeuwijk is een betrokken, gezellig en zelfsturend team. Het team bestaat uit 7 collega’s, waarvan de leeftijden variëren van dertiger tot bijna pensionado. Daarnaast hebben wij vaak stagiaire’s in ons team. Ook onze cliënten zijn erg divers. Je komt bij cliënten die wonen in het plassengebied, maar ook in de arbeidersomgeving. Als verzorgende en/of verpleegkundige doe je actief mee en met elkaar bouwen we aan de toekomst van ons team. Je hebt Evv-cliënten waarvoor jij verantwoordelijk bent en teamrollen die je kunt vervullen. Naast dat we fijn met elkaar samenwerken worden we ook erg goed gewaardeerd op de Zorgkaart Nederland. Daar zijn we trots op! Wij werken met een mooi basisrooster, zowel voor de Verzorgenden 3IG als voor de Verpleegkundigen. Hierin zijn langere diensten mogelijk.


In ons team zijn we constant bezig met het bewegen naar zelfredzaamheid waardoor cliënten niet langer in zorg zijn dan nodig is en we zo een continue wisseling in cliënten hebben. Zorgvragen variëren van persoonlijke hygiëne, het aanreiken van medicijnen, wond en drainzorg tot psychische problematiek. Naast de verzorging en verpleging bij mensen aan huis, kijk je verder mee in de situatie op het gebied van preventie met daarbij de inzet van Virtuele Thuiszorg. Speelt er een complexe casus of heb je hulp nodig. Je collega’s staan altijd voor je klaar. We nemen de tijd om je in te werken, zodat je goed voorbereid en ingewerkt zelfstandig op pad kan.


Vanuit Vierstroom Zorg Thuis krijg je alle kansen om jezelf via opleidingen te ontwikkelen als mens én zorgprofessional. Onze collega’s vinden we erg belangrijk. Er zijn korte lijnen, we luisteren naar elkaar en je voelt je gewaardeerd. Iedereen doet- denkt- en telt mee! Daarnaast zijn we bezig met de zorg van de toekomst; we zetten de juiste technologieën en innovaties in en denken actief mee over verbeteringen in de wijkverpleging.


Regio Bodegraven/ Reeuwijk
16 - 32 uur