Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor De wijkverpleging biedt diversiteit -

De wijkverpleging biedt diversiteit

bouwen solliciteer vandaag

Angela verteltWijkverpleegkundige

Daarom werk ik bij Vierstroom Zorg Thuis

De wijkverpleging biedt diversiteitOuderen wonen steeds langer thuis. Dat zorgt ervoor dat de zorgvraag steeds complexer wordt. Er spelen meer problemen, het netwerk rondom cliënten is kleiner, waardoor een groter beroep wordt gedaan op mantelzorgers en hulpverleners. Ook is er steeds meer zorg mogelijk. Het aantal handelingen bij de cliënt groeit terwijl de kwaliteit van leven voorop blijft staan.Ik kijk hoe we dat kunnen doen vanuit de visie van de cliënt. Want er is aandacht voor de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van de zorgvrager. We hebben ook te maken met een toename van de complexiteit. Door ziekenhuis verplaatste zorg, complexere wondzorg, drains en bijvoorbeeld vacuümpompen. Die puzzel leggen maakt mijn baan uitdagend en ontzettend divers. Niet alleen fysieke zorg is onderdeel van je dagelijkse dag, ook psychische ondersteuning is belangrijk.Wijkverpleging is niet enkel handelen en uitvoeren. Jij draagt bij aan het thuis kunnen blijven wonen. Je analyseert wat er achter de voordeur gebeurt. In de wijkverpleging moet je beslissingen durven en kunnen nemen en tegelijkertijd je grenzen daarin weten. Je schakelt en analyseert continu terwijl je ook coachend bezig bent om je cliënt te laten inzien wat er nodig is om zelfstandig te kunnen blijven.

Gerelateerde vacatures

Wijkverpleegkundige Capelle-Oost

HBO Diploma/Bachelor's

Capelle-Oost zoekt een nieuwe Wijkverpleegkundige. Samen met jou, onze zorgprofessional in de wijk, bouwen wij aan de wijkzorg van de toekomst. Wij zijn namelijk continue bezig met preventie, nieuwe technologieën en zorginnovaties. Als Wijkverpleegkundige ben jij vanuit Vierstroom Zorg Thuis voor wijkbewoners, (zorg)professionals en vrijwilligers een laagdrempelige en benaderbare partner. Zo werk je actief mee aan onze zichtbaarheid in de wijk. Je werkt als verbindende schakel en spil tussen huisartsen, eerstelijnszorg en welzijnsorganisaties zichtbaar èn actief mee aan passende persoonsgerichte zorg in de wijk. Daarnaast coach en instrueer je collega’s op inhoud en waarborg je op die manier de kwaliteit van zorg in het team. Je bent een ambassadeur van je vak, nauw betrokken bij ontwikkelingen in het vakgebied en kartrekker van digitalisering in de zorg. Een tevreden cliënt en het bieden van de beste zorg, dat is waar jij energie van krijgt. Wil jij werken in een divers team met zelfstandige en enthousiaste collega’s, dan is dit de geschikte plek voor jou. Kom mee!


In Capelle-Oost werken we binnen twee wijken; Oostgaarde en Schollevaar. Onze cliënten zijn divers en je werk is altijd uitdagend! Jouw collega’s staan voor samenwerken, zelfredzaamheid en het leveren van de passende zorg. Met elkaar bepalen wij welke richting wij op willen en wat wij belangrijk vinden. De afgelopen jaren hebben wij daarom veel aandacht besteed aan samenwerking en werkplezier. We hebben 8-uurs diensten én ondersteuningsdiensten voor verpleegkundigen ontwikkeld. De collega’s in dit team staan altijd voor elkaar klaar; geven een luisterend oor, overleggen en helpen elkaar waar nodig. Ook staat het geven van feedback hoog in het vaandel; iedereen staat hiervoor open zodat we met elkaar de juiste beslissingen nemen.


Regio Capelle a/d IJssel/ Krimpen a/d Ijssel
28 - 36 uur