Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Engelen in de zorg -

Engelen in de zorg

bouwen solliciteer vandaag

Engelen in de zorg

Mevrouw LoefClient

Al jarenlang maakt mevrouw Loef met tussenpozen gebruik van de zorgdiensten van Vierstroom Zorg Thuis. Omdat we graag naar de verhalen van onze cliënten luisteren, hebben we gevraagd of ze haar zorgervaring wil delen. “Ik kan niet anders dan glimlachen als ik denk aan de engelen die mij bijstaan. Als alleenstaande, die door meerdere operaties is gegaan, zijn er momenten waarop ik eenvoudige dingen niet meer zelf kan doen. Dan voel ik me gezegend dat de toegewijde zorgverleners van Vierstroom Zorg Thuis er voor mij zijn.”

“Ik ben al lang bekend met Vierstroom Zorg Thuis, want ik heb een tijd voor mijn moeder gezorgd toen ze aan dementie leed. Nu ontvang ik zelf ook al een lange tijd zorg thuis. Hoewel ik graag zoveel mogelijk zelf doe, waardeer ik de helpende handen enorm. Het geeft me een gevoel van onafhankelijkheid, terwijl ik toch de broodnodige hulp ontvang wanneer ik dat nodig heb”, aldus mevrouw Loef.

Staat altijd paraat
“Vierstroom Zorg Thuis staat altijd paraat. Een voorbeeld was toen ik jaren geleden te maken kreeg met een lekkage bij mijn stoma die ik door lichamelijke omstandigheden niet zelf kon verhelpen. Met één telefoontje stonden ze voor mijn deur, wat me een geruststellend gevoel gaf in een onzekere situatie. De laatste tijd heb ik enkele diepe dalen doorgemaakt, waar de medewerkers mij altijd bijstonden om een luisterend oor te bieden en me door moeilijke momenten heen te helpen. Zo hebben ze echt een verschil gemaakt in mijn leven.”

Even de andere kant opkijken
Mevrouw Loef: “Normaliter zou ik nu niet in Nederland zijn; mijn plan was om van mei tot en met oktober in Griekenland te zijn, zoals ik de afgelopen jaren deed. Helaas was dat dit jaar niet mogelijk. Ik hoop volgend jaar weer wat tijd in het buitenland door te brengen, want daar voel ik me op mijn best. Naast persoonlijke zorg ontvang ik ook huishoudelijke hulp, helaas van een andere organisatie. Omdat ik soms liever zelf de touwtjes in handen heb, kijk ik dan even de andere kant op. Maar ik waardeer de hulp enorm. Het is fijn dat er altijd iemand klaarstaat.”

Gemoedsrust
“Ik maak ook gebruik van het alarmsysteem van Vierstroom. Dit geeft me gemoedsrust, vooral omdat ik geen familie of naasten heb om op terug te vallen. Het gevoel van veiligheid is voor mij onbetaalbaar. Het is gelukkig nog niet nodig geweest, maar het alarmsysteem zorgt ervoor dat ik er niet alleen voor sta in geval van nood. De zorgverleners zijn er snel bij om hulp te bieden wanneer dat nodig is en dat geeft me troost.”

Het is een roeping
“Aan degenen die overwegen om in de zorg te werken, wil ik dit zeggen: het is een roeping. Het is niet voor iedereen. Je moet een sterk karakter hebben en bereid zijn om in diverse omstandigheden te werken. Een glimlach en een vriendelijk woord zijn onmisbaar voor mensen die ziek zijn. Als je er gevoel voor hebt en de passie om anderen te helpen, dan is de zorgsector een geweldige plek om je in te zetten”, vertelt mevrouw Loef.

Koesteren
Mevrouw Loef: “Mijn ervaring met Vierstroom Zorg Thuis heeft me geleerd dat zorgverleners echt engelen kunnen zijn. Ze nemen de tijd voor je, zelfs als ze het druk hebben, en ze verdienen ons respect en waardering. Laten we koesteren wat ze doen en erkennen dat we allemaal op een dag misschien hun hulp nodig hebben.”

Gerelateerde vacatures

Open sollicitatie?
Wij staan altijd open voor talent.