Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Uitdaging voor de wijkzorg -

Uitdaging voor de wijkzorg

bouwen solliciteer vandaag

Chantal verteltWijkverpleegkundige

Daarom werk ik bij Vierstroom Zorg Thuis

In 2009 maakte ik voor het eerst kennis met Vierstroom Zorg Thuis toen ik in mijn 3e leerjaar van de opleiding Verpleegkundige niv. 4 stage kwam lopen. Ik had niet verwacht dat het werken in de wijkverpleging zo uitdagend en afwisselend zou zijn. Je komt bij de cliënten thuis, je leert elkaar kennen en je bouwt een relatie op met elkaar. Daarnaast kom je cliënten tegen van verschillende leeftijden en met veel verschillende ziektebeelden. Iedere dag is anders en je weet ’s ochtends niet hoe je werkdag gaat verlopen. De wijkzorg betekent niet alleen zorg verlenen aan kwetsbare ouderen, er komen steeds meer jongere cliënten in zorg. Mensen van mijn eigen leeftijd, bijvoorbeeld door ziekenhuisverplaatste zorg.

Ik ging als beginnend beroepsbeoefenaar aan de slag in wijkteam Gouda Binnenstad. Een collega uit het wijkteam werd mijn buddy en nam me overal mee naar toe en heeft me helemaal ingewerkt. Naast het werken in de wijk werkte ik ook 2 dagen per week op het hoofdkantoor als planner, destijds werd de planning nog centraal gedaan en niet in de wijkteams zelf zoals nu het geval is. Daarnaast ondersteunde ik de Wijkverpleegkundige bij het doen van intakegesprekken en zorg opstarten bij nieuwe cliënten. Ik vond dit zo leuk en uitdagend om te doen en ben toen uiteindelijk de opleiding HBO Verpleegkunde Duaal gaan volgen. Werken en leren tegelijk. Na het behalen van dát diploma is de Wijkverpleegkundige die mij heeft opgeleid tijdens mijn studie naar een ander wijkteam gegaan zodat ik kon blijven in Gouda Binnenstad.

 

Uitdaging voor de wijkzorg

Wat ik als uitdaging voor de toekomst zie is hóe we de cliënten die er aan komen nog allemaal kunnen bedienen. Er komen steeds meer cliënten bij die zorg nodig hebben, deze cliënten zullen allemaal met hetzelfde aantal zorgcollega’s geholpen moeten worden. Het aantal zorgcollega’s neemt namelijk niet in hetzelfde tempo toe. Daarom werken wij met slimme hulpmiddelen. Een medido is daar een voorbeeld van. Dit is een apparaat die de medicatie uitgifte regelt. Wij gaan één keer per week naar de client om de medicijnrol er in te doen of we leggen dit uit aan de mantelzorger of familie. Wanneer de client de medicatie niet op tijd inneemt dan krijgen wij een melding en kunnen we contact opnemen met de client of naar de client toe gaan.

Ik ben er héél trots op dat we er als wijkteam altijd en iedere dag met elkaar voor zorgen dat alle cliënten geholpen worden. Daar doen wij met elkaar alles aan, onder alle omstandigheden. Ons belangrijkste doel is dat onze cliënten tevreden zijn en de juiste zorg krijgen.

 

 

Gerelateerde vacatures

Wijkverpleegkundige Zoetermeer

HBO Diploma/Bachelor's

Wij zijn koploper op het gebied van wijkverpleging. We vernieuwen met betrokken medewerkers die lef en creativiteit tonen. Dit doen wij door samen te werken in de wijk en daarbuiten. Zo dragen wij met zorg en innovaties bij aan de autonomie van onze cliënten.
Voor onze wijkteams in Zoetermeer zijn wij op zoek naar een extra Wijkverpleegkundige. Samen met jou, onze zorgprofessional in de wijk, bouwen wij dagelijks aan de wijkzorg van de toekomst. 


In Zoetermeer zijn wij actief in 7 wijkteams. Onze cliënten zijn divers en je werk is altijd uitdagend! Met elkaar bepalen wij welke richting wij op willen en wat wij belangrijk vinden. Wij staan voor samenwerken, het stimuleren van zelfredzaamheid en het leveren van de passende zorg. Wij zijn namelijk continue bezig met preventie, nieuwe technologieën en zorginnovaties. Als Wijkverpleegkundige ben jij vanuit Vierstroom Zorg Thuis voor wijkbewoners, (zorg)professionals en vrijwilligers een laagdrempelige en benaderbare partner. Zo werk je actief mee aan onze zichtbaarheid in de wijk. Je werkt als verbindende schakel en spil tussen huisartsen, eerstelijnszorg en welzijnsorganisaties zichtbaar èn actief mee aan passende persoonsgerichte zorg in de wijk. Daarnaast coach en instrueer je collega’s op inhoud en waarborg je op die manier de kwaliteit van zorg in het team. Je bent een ambassadeur van je vak, nauw betrokken bij ontwikkelingen in het vakgebied en kartrekker van digitalisering in de zorg. Een tevreden cliënt en het bieden van de beste zorg, dat is waar jij energie van krijgt. 

Wat wij bieden

  • Direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Werken bij een organisatie die door onze eigen collega’s al vier jaar op rij is verkozen tot ‘Beste Werkgever'.
  • Een arbeidsovereenkomst van 28 tot 36 uur per week, voor onbepaalde tijd. 
  • Een salaris conform cao VV&T. Voor een Wijkverpleegkundige met meerdere jaren werkervaring in de functie is dat FWG55 (maximaal € 4.786,82 op basis van 36 uur per week). Daarnaast bouw je maandelijks 8% vakantiegeld op, wat jaarlijks wordt uitgekeerd in de maand mei. In de maand november krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutosalaris van het betreffende kalenderjaar.
  • Ook fijn: de faciliteiten en werkomstandigheden zijn bij ons goed geregeld. Je kunt o.a. rekenen op een surface en smartphone èn je krijgt desgewenst de beschikking over een Batavus Cura elektrische fiets. De kosten voor het leasen, pechhulp en verzekering zijn voor ons.
  • Wij bieden onze collega’s alle kansen om zichzelf te ontwikkelen als mens én zorgprofessional. Je krijgt een persoonlijk opleidingsbudget van € 400,- per jaar.
Regio Zoetermeer
28 - 36 uur