Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Uitdaging voor de wijkzorg -

Uitdaging voor de wijkzorg

bouwen solliciteer vandaag

Chantal verteltWijkverpleegkundige

Daarom werk ik bij Vierstroom Zorg Thuis

In 2009 maakte ik voor het eerst kennis met Vierstroom Zorg Thuis toen ik in mijn 3e leerjaar van de opleiding Verpleegkundige niv. 4 stage kwam lopen. Ik had niet verwacht dat het werken in de wijkverpleging zo uitdagend en afwisselend zou zijn. Je komt bij de cliënten thuis, je leert elkaar kennen en je bouwt een relatie op met elkaar. Daarnaast kom je cliënten tegen van verschillende leeftijden en met veel verschillende ziektebeelden. Iedere dag is anders en je weet ’s ochtends niet hoe je werkdag gaat verlopen. De wijkzorg betekent niet alleen zorg verlenen aan kwetsbare ouderen, er komen steeds meer jongere cliënten in zorg. Mensen van mijn eigen leeftijd, bijvoorbeeld door ziekenhuisverplaatste zorg.

Ik ging als beginnend beroepsbeoefenaar aan de slag in wijkteam Gouda Binnenstad. Een collega uit het wijkteam werd mijn buddy en nam me overal mee naar toe en heeft me helemaal ingewerkt. Naast het werken in de wijk werkte ik ook 2 dagen per week op het hoofdkantoor als planner, destijds werd de planning nog centraal gedaan en niet in de wijkteams zelf zoals nu het geval is. Daarnaast ondersteunde ik de Wijkverpleegkundige bij het doen van intakegesprekken en zorg opstarten bij nieuwe cliënten. Ik vond dit zo leuk en uitdagend om te doen en ben toen uiteindelijk de opleiding HBO Verpleegkunde Duaal gaan volgen. Werken en leren tegelijk. Na het behalen van dát diploma is de Wijkverpleegkundige die mij heeft opgeleid tijdens mijn studie naar een ander wijkteam gegaan zodat ik kon blijven in Gouda Binnenstad.

 

Uitdaging voor de wijkzorg

Wat ik als uitdaging voor de toekomst zie is hóe we de cliënten die er aan komen nog allemaal kunnen bedienen. Er komen steeds meer cliënten bij die zorg nodig hebben, deze cliënten zullen allemaal met hetzelfde aantal zorgcollega’s geholpen moeten worden. Het aantal zorgcollega’s neemt namelijk niet in hetzelfde tempo toe. Daarom werken wij met slimme hulpmiddelen. Een medido is daar een voorbeeld van. Dit is een apparaat die de medicatie uitgifte regelt. Wij gaan één keer per week naar de client om de medicijnrol er in te doen of we leggen dit uit aan de mantelzorger of familie. Wanneer de client de medicatie niet op tijd inneemt dan krijgen wij een melding en kunnen we contact opnemen met de client of naar de client toe gaan.

Ik ben er héél trots op dat we er als wijkteam altijd en iedere dag met elkaar voor zorgen dat alle cliënten geholpen worden. Daar doen wij met elkaar alles aan, onder alle omstandigheden. Ons belangrijkste doel is dat onze cliënten tevreden zijn en de juiste zorg krijgen.

 

 

Gerelateerde vacatures

Wijkverpleegkundige Gouda – Korte Akkeren

HBO Diploma/Bachelor's

Wij zijn koploper op het gebied van wijkverpleging. We vernieuwen met betrokken medewerkers die lef en creativiteit tonen. Dit doen wij door samen te werken in de wijk en daarbuiten. Zo dragen wij met zorg bij aan de autonomie van onze cliënten. Samen met jou, onze zorgprofessional in de wijk, bouwen wij aan de wijkzorg van de toekomst. Wij zijn namelijk continue bezig met preventie, nieuwe technologieën en zorginnovaties. Als startende Wijkverpleegkundige ben jij vanuit vanuit Vierstroom Zorg Thuis voor wijkbewoners, (zorg)professionals en vrijwilligers een laagdrempelige en benaderbare partner. Je werkt als verbindende schakel en spil tussen huisartsen, eerstelijnszorg en welzijnsorganisaties zichtbaar èn actief mee aan passende persoonsgerichte zorg in de wijk. Een tevreden cliënt en het bieden van de beste zorg, dat is waar jij energie van krijgt. Kom mee!


Wie ben jij?

In Gouda beschikken wij over 5 wijkteams. Voor ons wijkteam in Korte Akkeren zijn wij op zoek naar een 2e (startende) Wijkverpleegkundige. Je bent bijvoorbeeld recent afgestudeerd, of je gaat dit binnen afzienbare tijd doen. Je bent een zorgprofessional met hart voor de client die zichzelf graag wil ontwikkelen. Je bent bereid te leren maar ook bereid om je eigen kennis te delen. Jouw collega's en vrienden omschrijven jou als een stevige persoonlijkheid. Ondanks dat je graag in een team werkt lukt het je ook met een brede blik naar het team, de omgeving en de zorg te kijken. Jouw enthousiasme (over het vak) werkt aanstekelijk en dat zien we ook terug in hoe je communiceert. Je bent deskundig en daadkrachtig en je herkent jezelf in de volgende trefwoorden: zelfstandig werken, zelfreflectie, netwerker, bouwen aan kwaliteit en team en focus op je persoonlijke ontwikkeling.  


Over het team 

Korte Akkeren is een wijk in Gouda, aansluitend aan het historische centrum. De wijk telt bijna 10.000 bewoners. Je komt in verschillende buurten, variërend van de oude arbeiderswijk tot en met de multiculturele volkswijk in Zuid-West en je ontmoet zo diverse culturen en cliënten.  Ook in de nieuwe wijk Westergouwe willen wij graag in eerste instantie vanuit dit team zorg gaan leveren. Ons wijkteam bestaat uit 6 enthousiaste collega's en is een fijne plek om te leren (van elkaar). Wij willen heel graag uitbreiden, zowel met collega's als met cliënten. Als team doen we er alles aan om de kwaliteit van zorg voor de cliënt hoog te houden. En dat laten we graag vaak samengaan met een gezellig bakkie koffie (met Goudse stroopwafel 😉) met elkaar op kantoor.


Wat wij bieden

  • Direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Werken bij een organisatie die door onze eigen collega’s al vier jaar op rij is verkozen tot ‘Beste Werkgever'.
  • Een arbeidsovereenkomst van 24 tot 36 uur per week, voor onbepaalde tijd.
  • Een salaris conform cao VV&T. Voor een startende Wijkverpleegkundige is dat minimaal FWG50 (maximaal € 4.370,94 op basis van 36 uur per week) en maximaal FWG55 (maximaal € 4.906,49 op basis van 36 uur per week) naar gelang je werkervaring en de werkzaamheden die je als Wijkverpleegkundige uitvoert. Daarnaast bouw je maandelijks 8% vakantiegeld op, wat jaarlijks wordt uitgekeerd in de maand mei. In de maand november krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutosalaris van het betreffende kalenderjaar.
  • Ook fijn: de faciliteiten en werkomstandigheden zijn bij ons goed geregeld. Je kunt o.a. rekenen op een surface en smartphone èn je krijgt desgewenst de beschikking over een Batavus Cura elektrische fiets. De kosten voor het leasen, pechhulp en verzekering zijn voor ons.
  • Wij bieden onze collega’s alle kansen om zichzelf te ontwikkelen als mens én zorgprofessional. Je krijgt een persoonlijk opleidingsbudget van € 400,- per jaar.
Regio Gouda
24 - 36 uur

Wijkverpleegkundige Bodegraven – Rijn en Meije

HBO Diploma/Bachelor's

Wij zijn koploper op het gebied van wijkverpleging. We vernieuwen met betrokken medewerkers die lef en creativiteit tonen. Dit doen wij door samen te werken in de wijk en daarbuiten. Zo dragen wij met zorg bij aan de autonomie van onze cliënten. Samen met jou, onze zorgprofessional in de wijk, bouwen wij aan de wijkzorg van de toekomst. Wij zijn namelijk continue bezig met preventie, nieuwe technologieën en zorginnovaties. Als startende Wijkverpleegkundige ben jij vanuit vanuit Vierstroom Zorg Thuis voor wijkbewoners, (zorg)professionals en vrijwilligers een laagdrempelige en benaderbare partner. Je werkt als verbindende schakel en spil tussen huisartsen, eerstelijnszorg en welzijnsorganisaties zichtbaar èn actief mee aan passende persoonsgerichte zorg in de wijk. Een tevreden cliënt en het bieden van de beste zorg, dat is waar jij energie van krijgt. Kom mee!


Wie ben jij?

In Bodegraven beschikken wij over 2 wijkteams. Voor ons wijkteam Bodegraven - Rijn en Meije zijn wij op zoek naar een 2e (startende) Wijkverpleegkundige. Je bent bijvoorbeeld recent afgestudeerd, of je gaat dit binnen afzienbare tijd doen. Je bent een zorgprofessional met hart voor de client die zichzelf graag wil ontwikkelen. Je bent bereid te leren maar ook bereid om je eigen kennis te delen. Jouw collega's en vrienden omschrijven jou als een stevige persoonlijkheid. Ondanks dat je graag in een team werkt lukt het je ook met een brede blik naar het team, de omgeving en de zorg te kijken. Jouw enthousiasme (over het vak) werkt aanstekelijk en dat zien we ook terug in hoe je communiceert. Je bent deskundig en daadkrachtig en je herkent jezelf in de volgende trefwoorden: zelfstandig werken, zelfreflectie, netwerker, bouwen aan kwaliteit en team en focus op je persoonlijke ontwikkeling.  


Over het team 

Bodegraven is een mooi dorp met een buitengebied. Ons wijkteam bestaat uit 13 enthousiaste collega's en is een fijne plek om te leren (van elkaar). Er is volop ruimte om je eigen kwaliteiten en interesses verder te ontwikkelen. Met elkaar gaan wij voor kwaliteit van zorg. Wij delen ons enthousiasme voor onze gemeenschappelijke belangen en verantwoordelijkheden. Bodegraven kent al goede bestaande netwerken en de lijntjes met de andere disciplines zijn kort. 


Regio Bodegraven/ Reeuwijk
24 - 36 uur

Wijkverpleegkundige regio Holland Midden

HBO Diploma/Bachelor's

Wij zijn koploper op het gebied van wijkverpleging. We vernieuwen met betrokken medewerkers die lef en creativiteit tonen. Dit doen wij door samen te werken in de wijk en daarbuiten. Zo dragen wij met zorg bij aan de autonomie van onze cliënten. Samen met jou, onze zorgprofessional in de wijk, bouwen wij aan de wijkzorg van de toekomst. Wij zijn namelijk continue bezig met preventie, nieuwe technologieën en zorginnovaties. Je bent vanuit Vierstroom Zorg Thuis voor wijkbewoners, (zorg)professionals en vrijwilligers een laagdrempelige en benaderbare partner. Je werkt als verbindende schakel en spil tussen huisartsen, eerstelijnszorg en welzijnsorganisaties zichtbaar èn actief mee aan passende persoonsgerichte zorg in de wijk. Daarnaast coach en instrueer je collega’s op inhoud en waarborg je op die manier de kwaliteit van zorg in het team. Een tevreden cliënt en het bieden van de beste zorg, dat is waar jij energie van krijgt. Kom mee!


Wie ben jij?

Over de taken van een Wijkverpleegkundige hoeven we je natuurlijk niets meer te vertellen, die ken je met jouw ervaring als geen ander. Als onze ideale kandidaat ben je al een aantal jaren in het bezit van het diploma HBO-V en daarnaast heb je meerdere jaren werkervaring als Wijkverpleegkundige. Jouw collega's en vrienden omschrijven jou als een stevige persoonlijkheid. Want je durft positie in te nemen en weet tegenstrijdige belangen op een genuanceerde manier bij elkaar te brengen.  Ondanks dat je graag in een team werkt lukt het je ook met een brede blik naar het team, de omgeving en de zorg te kijken. Jouw enthousiasme (over het vak) werkt aanstekelijk en dat zien we ook terug in hoe je communiceert. Je bent deskundig en daadkrachtig en je herkent jezelf in de volgende trefwoorden: zelfstandig werken, zelfreflectie, netwerker, bouwen aan kwaliteit en team, focus op persoonlijke ontwikkeling en coachende aanpakker. 


In eerste instantie zul je als Wijkverpleegkundige in Waddinxveen starten. In Waddinxveen werken we in 3 teams, waarin we steeds meer als 1 groot en sterk team door heel Waddinxveen fungeren. Het is de bedoeling dat je hier tijdelijk aansluit bij de andere Wijkverpleegkundigen. Na deze periode zul je in overleg met de regiomanagers ook in andere wijkteams kunnen instappen. 


Overal
24 - 36 uur