Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Met creativiteit kansen grijpen -

Met creativiteit kansen grijpen

bouwen solliciteer vandaag

Met creativiteit kansen grijpen

Annemieke verteltRegiomanager

Annemieke Weulink werkt tijdelijk als regiomanager, maar is van oorsprong verpleegkundige. Ze heeft al een hele carrière achter de rug. Van kinderverpleegkundige tot medisch secretaresse in de periode dat ze zelf kinderen kreeg. Na een aantal jaar verlangde Annemieke toch weer naar contact met cliënten. Via een sportmaatje kreeg ze te horen dat Vierstroom Zorg Thuis op zoek was naar wijkverpleegkundige en dat ze daar met een hbo diploma kon starten, ook al was haar BIG-registratie op dat moment verlopen. Na een sollicitatiegesprek van een kwartier was ze aangenomen en zo nam haar ontwikkeling een vlucht!

“Wijkverpleging was voor mij helemaal nieuw dus dat was echt heel leuk om te leren. Je bent geen leidinggevende, maar geeft wel leiding want je hebt echt een overstijgende blik. Heel mooi om weer een nieuw vak te leren en een nieuwe branche te leren kennen. Ik vind de wijkverpleging superleuk want je bent 1-op-1 met de client en je komt bij de mensen thuis. Het is ook een stukje analyseren: welke zorg is precies nodig voor deze client? En daar kun je in samenwerkingsverband een mooie draai aan geven.”

Inspiratiebron
Annemieke: “Toen ik net bij Vierstroom Zorg Thuis werkte, kreeg ik de cursus indiceren aangeboden. Daar kregen we les van een wijkverpleegkundige die verplegingswetenschappen had gestudeerd. Zij wist zoveel en de manier waarop zij sprak, dat was voor mij de inspiratiebron om ook verplegingswetenschappen te studeren. Ik dacht: eens kijken of ik dat kan en drie jaar later ben ik afgestudeerd. Ik ben nu nog bezig met de publicatie van een artikel vanuit mijn thesis. Weet niet of ik dat ga halen, maar het is sowieso een leuk proces om mee te maken.”

In de praktijk brengen
“Vlak voor mijn afstuderen kwam een rol als praktijkcoach vrij en dat heb ik vanaf mei vorig jaar deels naast mijn taken als wijkverpleegkundige gedaan. Een praktijkcoach staat tussen de student en de opleiding in, echt voor de studenten. Dat was ook ontzettend leuk om te doen. Daarnaast ging ik verder op zoek naar onderzoeksmogelijkheden binnen Vierstroom Zorg Thuis om mijn opleiding nog meer in de praktijk te kunnen brengen. Samen met twee collega’s werk ik aan een projectplan om op een laagdrempelige manier evidence based zorg in te zetten. Denk dan aan vragen als wat is bewijs en gaan we dat als interventies inzetten? Ook sluit ik aan bij een  onderzoeksproject over de persoonsgerichte omgeving van twee Hogescholen in de regio.”

Superleuk, afwisselend en leerzaam
“In eerste instantie dacht ik helemaal niet aan een managementfunctie, maar toen de tijdelijke functie voor regiomanager voorbij kwam, dacht ik: gewoon proberen. Ik was zelf niet eens zo tevreden over het gesprek dus toen ik werd aangenomen was ik meer dan aangenaam verrast. Dit doe ik naar verwachting tot eind december, wanneer de nieuwe visie en strategie helemaal klaar zijn. Best spannend, maar ik vind het superleuk, afwisselend en leerzaam. Als verpleegkundige in hart en nieren moet je wel leren om als manager te gaan denken. Dat vraagt veel bewustzijn en is ook echt een ontwikkelproces”, legt Annemieke uit.

Drijfveren
“Mijn werkdag begint meestal bij het checken van mijn mail en of ik er direct iets mee moet. Op de meeste dagen heb ik overleggen, gesprekken of ga ik naar de teams toe. Wat ik nog wil is vaker op locatie werken, zodat mensen je zien en vragen kunnen stellen. Als er wat speelt ga ik vaak even heen, want fysiek aanwezig zijn is toch anders dan per telefoon of mail reageren. Ik vind het fijn als ik samen dingen kan bespreken, kan meedenken over oplossingen en dat het dan ook lukt. Mijn drijfveren zijn leren, ontwikkelen en afwisseling. Daar word ik gelukkig van.”

Nieuwe wereld
“Toen ik hier startte dacht ik: wijkverpleegkundige, dat ga ik doen tot mijn pensioen. Toch wilde ik na een aantal jaar weer wat nieuws leren. Ook al had ik het nog lang niet allemaal gezien of binnen het vak door kunnen ontwikkelen. Bij een andere functie gaat er toch een nieuwe wereld voor je open. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Dat is ook kenmerkend voor Vierstroom Zorg Thuis: met creativiteit kansen proberen te grijpen. Het is zo’n fijne organisatie.”

Benaderbaar
Annemieke: “Ik vind het belangrijk dat ik benaderbaar en makkelijk te vinden ben. Omdat je dan een goed beeld krijgt van wat er speelt. Ik kan uit de ervaring met mijn eigen team putten, maar in andere teams gebeuren weer andere dingen en ook daar leer ik van. Bijvoorbeeld door te zien hoe goed bepaalde dingen zijn opgelost. Daarom is het van belang om contact met elkaar te houden. Als iemand naar me toe komt wanneer ik de oplossing zelf niet kan bieden, kan ik wel goed doorverwijzen. Samenwerking hoort gewoon bij je vak.”

Mensen zijn vaak zo ontzettend dankbaar dat je er bent, terwijl jij denkt maar dat is toch de normaalste zaak van de wereld?!

Gerelateerde vacatures

Open sollicitatie?
Wij staan altijd open voor talent.