Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Van huishoudelijke hulp naar wijkverpleegkundige -

Van huishoudelijke hulp naar wijkverpleegkundige

bouwen solliciteer vandaag

Van huishoudelijke hulp naar wijkverpleegkundige

AnjaCoachend verpleegkundige

Anja de Lavoir, een gepassioneerde zorgprofessional, draagt al 32 jaar haar steentje bij aan Vierstroom Zorg Thuis, waar zij in verschillende rollen is gegroeid. Haar reis begon als huishoudelijk medewerker, en vandaag de dag vervult ze met enthousiasme de rol van coachend wijkverpleegkundige. Hoewel haar pensioen al is begonnen, weerhoudt dit haar er niet van om haar ambitie te blijven volgen. Anja benadrukt: “Thuiszitten is (nog) niet wat ik wil. Dus het is fijn dat ik Vierstroom Zorg Thuis na het bereiken van mijn AOW-leeftijd niet los hoefde te laten.

Anja: “Ik zeg altijd dat ik ben ‘opgegroeid’ in de thuiszorg. Van verzorging naar IG, vervolgens naar verpleging en uiteindelijk HBO V. Verpleegkunde gerontologie geriatrie is mijn laatste opleiding, maar dat is alweer 10 jaar geleden. Tegenwoordig bied ik gevraagd en ongevraagd advies, ondersteun waar nodig en spring tijdelijk in. Ik speel ook vaak een prominente rol bij ontwikkelingen binnen de organisatie, vanuit diverse commissies, waaronder die over de wet zorg en dwang. Haar werkgebied strekt zich uit van Zoetermeer tot Capelle, als wijkverpleegkundige én ’trouble shouter.’

Basismodule
Om nieuwe collega´s te werven biedt Vierstroom Zorg Thuis een zogenoemde Basismodule voor mensen met huishoudelijke ervaring. Met deze basistraining kunnen zij doorstromen naar een wijkteam als verzorgende IG. “Na de eerste lichting is er samen met opleidingsadviseur Christianne gekeken naar verbeteringen, dit voorgelegd aan het managementteam, en een nieuwe groep gestart in samenwerking met Vierstroom Hulp Thuis. Ik was intensief betrokken bij de voorbereiding en intakegesprekken en ben bijzonder trots dat 60 procent van deze groep gaat diplomeren,” vertelt Anja glimlachend. “Mensen zijn enthousiast om in de zorg te werken en hebben bewust de stap gemaakt. Het is belangrijk om hen gemotiveerd te houden. Als we hierin investeren, krijgen we er later zoveel voor terug.”

Waardevolle ervaring
Anja blikt terug op een eerder traject voor mensen zonder zorgervaring en erkent de uitdagingen. “Als praktijkcoach bied ik begeleiding aan ´zij-instromers´, waarbij maatwerk cruciaal is. Evaluatie en feedback zijn van groot belang om goed door de theorie én praktijk te komen. Van deze groep gaat 20 procent diplomeren. Het slagingspercentage verschilt behoorlijk met de groep instromers die al bij mensen ´achter de voordeur´ kwam. Maar het was evengoed een waardevolle ervaring. Want we hebben mensen de kans geboden om te ontdekken of ze iets werkelijk willen en/of kunnen. Dankzij het traject weten de deelnemers beter wat zij willen of nog moeten leren.”

Steun van thuisbasis
De Basismodule start in april, gevolgd door een halfjaar scholing met aansluitend een examen. Na het behalen hiervan kunnen de deelnemers vanaf december deel uitmaken van een wijkteam. “Voor wie een zij-instroomtraject overweegt, zorg ervoor dat je privé, je thuis, je basis achter je staat. De steun van de thuisbasis is onmisbaar, want dat is geen makkelijk traject. Het vergt doorzettingsvermogen en lef! Anja sluit af vol optimisme: “Het is fijn dat ik dankzij de tijd die ik heb, dingen kan bedenken én voor elkaar krijgen. Maatwerk maakt het mogelijk, en ik ben ontzettend trots op de 8 teams die dankzij het instroomtrajecten nieuwe collega’s verwelkomen bij Vierstroom Zorg Thuis.”

Gerelateerde vacatures

Open sollicitatie?
Wij staan altijd open voor talent.