Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Vertrouwen is een voorrecht -

Vertrouwen is een voorrecht

bouwen solliciteer vandaag

Ella verteltCasemanager

Daarom werk ik bij Vierstroom Zorg Thuis

“Als casemanager dementie begeleid ik mensen met dementie en hun naasten. Je bouwt een vertrouwensband op en zorgt ervoor dat mensen het langer vol kunnen houden. Ik vergelijk de zorg wel eens met een rugzak die steeds zwaarder wordt. Wij zorgen voor de wieltjes onder die rugzak.

In mijn werk ben je te gast bij mensen thuis. Het is heel bijzonder hoe open mensen zijn, terwijl je eigenlijk als vreemde binnenstapt. Het vertrouwen dat je krijgt is echt een voorrecht. Tijdens de huisbezoeken probeer ik – vanuit begrip en inzicht in het ziekteproces – de spanning en onrust bij mensen weg te nemen. Als casemanager moet je goed kunnen luisteren en observeren. En je moet ook kunnen horen wat er níét gezegd wordt. Verder is het belangrijk om in het ‘hier en nu’ van patiënten te stappen. Zo zorg je ervoor dat zij zich prettig voelen in jouw bijzijn.

Zwakke plek

Hiervoor was ik jarenlang wijkverpleegkundige. Na de havo heb ik echter een tijdje in een verpleeghuis voor mensen met dementie gewerkt. Daar heb ik een zwakke plek voor deze doelgroep gekregen. Toen ik bij Vierstroom Zorg Thuis de kans kreeg om te solliciteren op casemanager, heb ik dat gedaan.

Solistisch en samen onderweg

Als casemanager ben je altijd onderweg. Zowel letterlijk als figuurlijk, want je krijgt de ruimte om je in je vak te ontwikkelen. Zo hebben we bijvoorbeeld binnen Vierstroom Zorg Thuis een Expertisecentrum Dementie opgezet. Hiermee geven we scholing binnen de Fundis bedrijven, maar ook daarbuiten aan verschillende doelgroepen. Enerzijds is het dus een solistische functie, maar tegelijkertijd werk je nauw samen met de collega’s in je team en andere hulpverleners. Ook de intervisie met elkaar is heel waardevol.”

Gerelateerde vacatures