Job alert aanmaken

In welke categorie vacatures wil je alerts ontvangen?

Functie (0 geselecteerd)

Voor welke locatie wil je job alerts ontvangen?

Locatie (0 geselecteerd)

Je solliciteert nu voor Vertrouwen is een voorrecht -

Vertrouwen is een voorrecht

bouwen solliciteer vandaag

Ella verteltCasemanager

Daarom werk ik bij Vierstroom Zorg Thuis

“Als casemanager dementie begeleid ik mensen met dementie en hun naasten. Je bouwt een vertrouwensband op en zorgt ervoor dat mensen het langer vol kunnen houden. Ik vergelijk de zorg wel eens met een rugzak die steeds zwaarder wordt. Wij zorgen voor de wieltjes onder die rugzak.

In mijn werk ben je te gast bij mensen thuis. Het is heel bijzonder hoe open mensen zijn, terwijl je eigenlijk als vreemde binnenstapt. Het vertrouwen dat je krijgt is echt een voorrecht. Tijdens de huisbezoeken probeer ik – vanuit begrip en inzicht in het ziekteproces – de spanning en onrust bij mensen weg te nemen. Als casemanager moet je goed kunnen luisteren en observeren. En je moet ook kunnen horen wat er níét gezegd wordt. Verder is het belangrijk om in het ‘hier en nu’ van patiënten te stappen. Zo zorg je ervoor dat zij zich prettig voelen in jouw bijzijn.

Zwakke plek

Hiervoor was ik jarenlang wijkverpleegkundige. Na de havo heb ik echter een tijdje in een verpleeghuis voor mensen met dementie gewerkt. Daar heb ik een zwakke plek voor deze doelgroep gekregen. Toen ik bij Vierstroom Zorg Thuis de kans kreeg om te solliciteren op casemanager, heb ik dat gedaan.

Solistisch en samen onderweg

Als casemanager ben je altijd onderweg. Zowel letterlijk als figuurlijk, want je krijgt de ruimte om je in je vak te ontwikkelen. Zo hebben we bijvoorbeeld binnen Vierstroom Zorg Thuis een Expertisecentrum Dementie opgezet. Hiermee geven we scholing binnen de Fundis bedrijven, maar ook daarbuiten aan verschillende doelgroepen. Enerzijds is het dus een solistische functie, maar tegelijkertijd werk je nauw samen met de collega’s in je team en andere hulpverleners. Ook de intervisie met elkaar is heel waardevol.”

Gerelateerde vacatures

Casemanager Dementie Zoetermeer

HBO Diploma/Bachelor's

Wij zijn koploper op het gebied van wijkverpleging. We vernieuwen met betrokken medewerkers die lef en creativiteit tonen. Dit doen wij door samen te werken in de wijk en daarbuiten. Zo dragen wij met zorg en innovaties bij aan de autonomie van onze cliënten. Graag breiden wij ons team Casemanagers Dementie in de regio Zoetermeer uit met twee extra Casemanagers.


“Een casemanager dementie komt in beeld na een melding van de huisarts of een specialist ouderengeneeskunde. Als casemanager dementie ben je het aanspreekpunt voor de cliënten en hun naasten gedurende het hele ziekteproces. Vanuit die rol bouw je ook echt een band op. Zo bied ik ondersteuning, begeleiding en advies op maat en help bij het regelen van de juiste zorg. Het is een uitdagende, zelfstandige functie waar geen dag hetzelfde is.” (Machteld, Casemanager Dementie, werkgebied Zoetermeer)


Wie ben jij?

Je maakt deel uit van een lokaal samenwerkingsverband dat zich richt op thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. Gedurende het hele traject vanaf een eerste signaal of diagnose tot aan opname in een woonvorm voor mensen met dementie of overlijden heb jij een ondersteunende en coördinerende rol. Als Casemanager Dementie werk je veel solitair en zelfstandig, als team vinden we het heel belangrijk om samen op te trekken en daarom starten we meestal gezamenlijk met elkaar de werkdag. In je werkzaamheden ga je uit van de vraag en de leefgewoonten van de cliënt en zijn naasten. Ieder mens is uniek en ieder mens doet ertoe. Als Casemanager Dementie ondersteun je de cliënt en zijn naasten om te leren omgaan met het ziekteproces. Je staat naast de cliënt en zoekt aansluiting met zowel de cliënt als zijn naasten. Jij zorgt ervoor dat de cliënt zijn eigenheid behoudt en houdt vast aan de mens die er voor ons toe doet. Je doet dat door te analyseren wat er precies aan de hand is zonder te oordelen of te veroordelen. Betrouwbaarheid, deskundigheid en vasthoudendheid is waar we voor staan om mensen met dementie te ondersteunen. Je bent een echte vraagbaak voor de cliënt en zijn naasten, je weet veel van sociale kaart en de wet en regelgeving.


Regio Zoetermeer
24 - 36 uur